Sjekk listen over de første kulturfondbøkene i 2021

Kulturrådet har nå offentliggjort hvilke titler som er påmeldt innkjøpsordningen Norsk skjønnlitteratur innen årets første frist for påmeldinger fra forlagene. Samtidig fjerner Kulturrådet forlagskategori 1 og 2 og innfører i stedet en automatisk og selektiv ordning.

God jul!

Kjære alle i bibliotek og skole, takk for ekstraordinær innsats i 2020!

Digital lesefest

50.000 lesere har i høst brukt BookBites-appen aktivt minst én gang i måneden. Nesten 10.000 lesere er innom appen på daglig basis og den daglige leseøkten varer i gjennomsnitt 37 minutter per bruker. Det er klart for å summere året 2020.

Nå starter Biblioteksentralens leveranse av metadata til Nasjonalbiblioteket

‒ Vi er stolte over å være Nasjonalbibliotekets nye leverandør av metadata til norske bibliotek. For oss er dette en naturlig forlengelse av arbeidet med metadata som har vært del av virksomheten vår i over 60 år. Våre data utvikles hele tiden med bibliotekenes og lesernes behov i sentrum, sier Hans A. Vigen, administrerende direktør i Biblioteksentralen.

7 tips til små bibliotek som vurderer meråpent

Er du biblioteksjef i en liten kommune og usikker på hva selvbetjent bibliotek vil kreve av dere? Eirik Bøhn Hagen har jobbet med meråpent-løsninger i over seks år. Her gir han råd til mindre kommuner, slik at dere kan komme i gang på en god og forutsigbar måte.