Bibliotekenes Hus

Bibliotekpodden – en podkast fra Biblioteksentralen

Hver dag hjelper biblioteket folk med å løse små og store utfordringer. Og skape muligheter!

I Bibliotekpodden får du personlige historier og kunnskap fra fageksperter om bibliotekets betydning for gode og robuste lokalsamfunn.

Du kan lytte til podkasten på:

Nyeste episoder

Episode #1 Da biblioteket forsvant 

Hva lærte vi av koronapandemien om bibliotekenes rolle i å skape tilhørighet og motvirke ensomhet og utenforskap? 

Du møter en ung bibliotekbruker i Bergen som forteller om hvordan hun opplevde å miste biblioteket sitt under pandemien, og hvordan det var å få det tilbake. Per Eide, avdelingsleder for Årstadbibliotekene i Bergen, beskriver hva som skjedde da prosjekter og møteplasser ble redusert til et uforventet tomrom og stillhet. Psykologspesialist Anne-Kristin Imenes forklarer hva som er konsekvenser for spesielt barn og ungdommer når de ikke har steder som biblioteket å gå til. 

Episode #2 Vi må tørre å si ja 

Hvordan bidrar bibliotekenes rekruttering til sterkere lokalsamfunn? 

Du møter Nesteren Hasani, biblioteksjef i Ålesund og tidligere fagleder for frivillighet på Furuset bibliotek og aktivitetshus i Oslo. Hun forteller blant annet om et vellykket prosjekt som ble realisert ved hjelp av ungdommer fra nærmiljøet. En av dem var Anas Jarrari, som beskriver hvordan de sørget for fulle hus i biblioteket gjennom en hel sommer. Sosialantropolog og forsker Michelle Antoinette Tisdel deler sine tanker om hvordan det bør rekrutteres til kulturfeltet.

Les også

Fotografiet viser artikkelforfatter Hans A. Vigen og et utsnitt av artikkelen slik den ser ut i papirutgaven av årsrapporten, der den også er trykt.

Er biblioteket ditt for alle?

Hvis hele befolkningen skal oppleve biblioteket som sitt, må viktige samarbeidspartnere som Biblioteksentralen og kommunale eiere gi enda bedre støtte til utvikling i bibliotek.

Lesersørvis, appelltermar på nynorsk

Forrigebok på nynorsk

Hyggjeleg eller urovekkjande? Kjenslevar eller avstumpa? No kan du skildre leseopplevingane dine med appelltermar på nynorsk i Forrigebok.

Arrangement

Nyhetsbrev

Hvordan lager vi gode tjenester sammen som gjør biblioteket relevant for folk i dag?