Bibliotekenes Hus

Bibliotekpodden – en podkast fra Biblioteksentralen

Hver dag hjelper biblioteket folk med å løse små og store utfordringer. Og skape muligheter!

I Bibliotekpodden får du personlige historier og kunnskap fra fageksperter om bibliotekets betydning for gode og robuste lokalsamfunn.

Du kan lytte til podkasten på:

Nyeste episoder

Episode #1 Da biblioteket forsvant 

Hva lærte vi av koronapandemien om bibliotekenes rolle i å skape tilhørighet og motvirke ensomhet og utenforskap? 

Du møter en ung bibliotekbruker i Bergen som forteller om hvordan hun opplevde å miste biblioteket sitt under pandemien, og hvordan det var å få det tilbake. Per Eide, avdelingsleder for Årstadbibliotekene i Bergen, beskriver hva som skjedde da prosjekter og møteplasser ble redusert til et uforventet tomrom og stillhet. Psykologspesialist Anne-Kristin Imenes forklarer hva som er konsekvenser for spesielt barn og ungdommer når de ikke har steder som biblioteket å gå til. 

Episode #2 Vi må tørre å si ja 

Hvordan bidrar bibliotekenes rekruttering til sterkere lokalsamfunn? 

Du møter Nesteren Hasani, biblioteksjef i Ålesund og tidligere fagleder for frivillighet på Furuset bibliotek og aktivitetshus i Oslo. Hun forteller blant annet om et vellykket prosjekt som ble realisert ved hjelp av ungdommer fra nærmiljøet. En av dem var Anas Jarrari, som beskriver hvordan de de sørget for fulle hus i biblioteket gjennom en hel sommer. Sosialantropolog og forsker Michelle Antoinette Tisdel deler sine tanker om hvordan det bør rekrutteres til kulturfeltet for å sikre nødvendig kompetanse og løse bibliotekenes samfunnsoppdrag på best mulig måte. 

Les også

Åpne data fra Forrigebok.no

Åpne data fra Forrigebok

Over 400 bibliotekansatte legger inn data i Forrigebok. Nå blir dataene også enkle å hente ut. Biblioteksentralen har nylig lansert et åpent Forrigebok-API.

ritha-helland-biblioteksjef-voss

Fristande formidling på Voss

Voss bibliotek var ute etter ei nettsideløysing som legg til rette for enkel publisering og god formidling. Etter eit omfattande forarbeid fall valet på Libry Content.

Arrangement

Nyhetsbrev

Hvordan lager vi gode tjenester sammen som gjør biblioteket relevant for folk i dag?