Bibliotekenes Hus

– Libry Content er mer enn bare nettsider

Biblioteksentralen utvikler Libry Content, en nettside- og formidlingsplattform skreddersydd for bibliotek.
Bilde av designer som jobber. Biblioteksentralen utvikler Libry Content, en nettside- og formidlingsplattform skreddersydd for bibliotek.

– I Biblioteksentralen har vi et brennende ønske om å bygge gode tjenester som begeistrer både ansatte og bibliotekbrukerne, sier Jonas Svartberg Arntzen, leder for tjenesteutvikling i Biblioteksentralen.

Som ledd i dette utvikler Biblioteksentralen nå nettside- og formidlingsplattformen Libry Content, et arbeid som skjer i tett samarbeid med bibliotekene selv. Målet er å skape en nettsideløsning som er enkel for de ansatte å bruke, samtidig som den gir bibliotekbrukerne tilgang til både informasjon og inspirasjon.

Utviklet sammen med bibliotek og brukere

I denne videoen forteller Jonas Svartberg Arntzen, Inger Nygård (produkteier) og An-Tim Nguyen (designer) om hvordan de jobber og hvorfor det er så viktig å involvere de som skal bruke tjenesten, både bibliotekansatte og sluttbrukerne.

Å jobbe i et team med utviklere og designere som er så gode i jobben sin, gjør det utrolig gøy å utvikle tjenester som dette. For bibliotekene – og med bibliotekene.

Inger Nygård, produkteier

Løsningen brukes allerede av flere bibliotek

Flere bibliotek har allerede tatt i bruk løsningen. Blant disse finner vi flere pilotbibliotek, som har vært uvurderlige i utviklingsarbeidet. Samarbeidet har blant annet vist hvor viktig det er med gode verktøy for digital formidling i en travel arbeidshverdag. Dette er det derfor blitt jobbet mye med i Libry Content. Neste steg er tettere integrasjon med biblioteksystemene, slik at bibliotekbrukerne skal få færre plattformer å forholde seg til.

Vil du vite mer om Libry Content?

Les mer og meld deg på nyhetsbrevet her

Les også artikkelen «En utviklingspartner med fokus på sluttbrukerne»

Les også

Fotografiet viser artikkelforfatter Hans A. Vigen og et utsnitt av artikkelen slik den ser ut i papirutgaven av årsrapporten, der den også er trykt.

Er biblioteket ditt for alle?

Hvis hele befolkningen skal oppleve biblioteket som sitt, må viktige samarbeidspartnere som Biblioteksentralen og kommunale eiere gi enda bedre støtte til utvikling i bibliotek.

Lesersørvis, appelltermar på nynorsk

Forrigebok på nynorsk

Hyggjeleg eller urovekkjande? Kjenslevar eller avstumpa? No kan du skildre leseopplevingane dine med appelltermar på nynorsk i Forrigebok.