Bibliotekenes logo
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Ny styreleder i Biblioteksentralen

Torger Ødegaard (55) ble enstemmig valgt som ny styreleder i Biblioteksentralen på årsmøtet 26. april.
torger-odegaard
Torger Ødegaard er ny styreleder i Biblioteksentralen. Foto: Nikolaj Blegvad

Pressemelding 8. mai 2022

– Bibliotekene er de viktigste og mest brukte kulturinstitusjoner, rundt om i landet. Jeg gleder meg til å jobbe for at enda flere får lese bøker, sier Torger Ødegaard.

Ødegaard er rådmann i Hole kommune og har vært styremedlem i Biblioteksentralen i ett år. Han har lang erfaring med bibliotekutvikling fra byrådet i Oslo, der han som byråd for kultur og deretter finans i perioden 2001-2014 var med å initiere og følge opp planene rundt Deichman Bjørvika.

–  Vi er svært fornøyde med å ha fått Torger Ødegaard som ny styreleder i Biblioteksentralen. Han har bibliotekeiernes perspektiv og er opptatt av all den verdien bibliotekene skaper for innbyggerne i kommunene og at vi skal forvalte samfunnsansvaret vårt godt, sier administrerende direktør i Biblioteksentralen Hans A. Vigen.

Ødegaard overtar som styreleder etter Lars Peder Brekk, som gjennom ni år i styret i Biblioteksentralen har vært en katalysator for å etablere selskapet som en stadig viktigere utvikler av digitale tjenester til norske bibliotek. 

– Dette arbeidet ser vi fram til å videreutvikle sammen med Ødegaard, resten av styret vårt, alle ansatte og bibliotekene selv, sier Hans A. Vigen.

Styrets sammensetting

Resten av styret består av Gunn Berit Gjerde (nestleder), Silvija Seres, Jannicke Røgler og Per Morten Ekerhovd. I tillegg har styret to representanter valgt av og blant de ansatte i BS konsern, Elin Broen og Claus A. Johannesen.

Om Biblioteksentralen

Biblioteksentralen er eid av landets kommuner og fylkeskommuner, KS og Norsk Bibliotekforening. Vi har levert bøker, tjenester og kompetanse til folkebibliotek siden 1952 og er et ideelt samvirkeforetak, der all fortjeneste går tilbake til utvikling av tjenester og produkter. Formålet vårt er å støtte bibliotekenes samfunnsoppdrag, også i en mobil og digital tid. 

Mer om Biblioteksentralen: www.bibsent.no/kundesenter/om-oss

Last ned årsrapporten vår

For spørsmål, ta kontakt med:

Hans A. Vigen, administrerende direktør i Biblioteksentralen

Mobil: 470 25 930

Torger Ødegaard, styreleder i Biblioteksentralen

Mobil: 958 07 151

Les også

Et døgn på biblioteket

Den 27. februar besøkte vi hovedbiblioteket i Tønsberg og Færder for å ta pulsen på de store ordene om livslang læring, kulturutvikling, tilhørighet og demokrati.

Et formidlingssystem vokser fram

Ambisjonene for hva bibliotekene og Biblioteksentralen kan få til sammen av formidling til innbyggerne i Norge er høye. Arbeidet med et felles system for digital infrastruktur i folkebibliotek startet forsiktig før 2020 og skøyt fart i 2023.