Bibliotekenes logo
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Tjenestedesign i bibliotek ønskereprise!

Katrine Ø. Svela jobber med tjenestedesign i Biblioteksentralen. Foto: Nikolaj Blegvad
Hva er egentlig tjenestedesign, og hvorfor passer faget så godt for tjenesteutvikling i bibliotek? Velkommen til digitalt frokostseminar den 16. juni. Seminaret er gratis, men husk å melde deg på:)

Frokostseminaret er laget for deg som jobber i bibliotek eller andre kommunale tilbud, og gir en introduksjon til tjenestedesign og hvordan faget kan brukes til å forbedre eksisterende og nye tjenester. Da seminaret ble holdt første gang i april, ble det raskt fullbooket, så nå kjører vi ønskereprise med foredragsholderne Katrine Ø. Svela og Kathinka Hasselknippe.

Helt grunnleggende handler tjenestedesign om å forstå og få empati for brukerne man jobber med og for. Hvilke behov er det tjenesten skal løse for folk? Hvordan oppleves tjenesten fra brukerens perspektiv. Hvordan kan vi gjøre den opplevelsen bedre? Tjenestedesign har utviklet verktøy både for å skaffe brukerinnsikt og å oversette denne innsikten i konkrete produkt og tjenester. Tjenestedesign kan med andre ord være aktuelt for mange, kanskje alle, av de tjenestene en kommune tilbyr innbyggerne sine. Og i alle fall bibliotek! 

Om foredragsholderne

Frokostseminaret holdes av Katrine Ø. Svela, som er tjenestedesigner i Biblioteksentralen og utdannet fra NTNU. Før Katrine kom til Biblioteksentralen, jobbet hun blant annet med store prosjekt som LinkedIn, Teams og Outlook hos Microsoft Development Center Norway.

Med seg har hun Kathinka Hasselknippe fra Comte Bureau. Hun skal dele av konkrete erfaringer med tjenestedesign i forbindelse med kommunal tjenesteutvikling i fysiske rom.

Frokostseminaret om tjenestedesign inngår i en serie digitale frokostseminarer Biblioteksentralen arrangerer vår og forsommer 2021.

Som utviklingspartner og tjenesteutvikler er det å finne fram til gode metoder og utvikle i tråd med kommunenes strategier og bibliotekenes oppdrag og verdier viktig for oss i Biblioteksentralen. Dette er bakgrunnen for at vi inviterer til frokostseminarer om strategi, innovasjon og metoder i bibliotek våren og forsommeren 2021.

Kommende arrangementer