Bibliotekenes logo
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Smidig utvikling i bibliotek

Bilde viser Jørgen Schyberg på Nasjonalbiblioteket.
Jørgen Schyberg er produkteier for Nettbiblioteket i Nasjonalbiblioteket og har brent for smidig tankesett i over ti år. Foto: Alexander Sund, Nasjonalbiblioteket.
Smidig tankesett kan gjøre kontinuerlig utvikling og endring til et naturlig og tillitsfullt prinsipp i organisasjonen din. Tankesettet slo først rot i programvareutvikling for 20 år siden og har siden spredt seg til en rekke andre bransjer. Er det bare «hype», eller passer Smidig for alle?

På frokostseminaret vil du få en introduksjon til smidige tankesett og metoder av Jørgen Schyberg fra Nasjonalbiblioteket. Tema under webinaret er:

  • Hva er agile eller smidige metoder og tankesett?
  • Når gir det mening å bruke Smidig?
  • Agile/Smidig, Lean, Scrum, Fossefall – hva skiller disse og andre begreper?
  • Hvordan kan dette tankesettet være relevant for bibliotek?
  • Eksempler fra arbeidet med Nettbiblioteket og andre produktutviklinger.

Seminaret er laget for alle som jobber i bibliotek eller andre kulturtjenester i kommunen. Det er gratis å delta, men husk å melde deg på.

Om foredragsholder

Jørgen Schyberg er produkteier for Nettbiblioteket i Nasjonalbiblioteket. Han har brent for smidig tankesett i over ti år og sitter i styret for den frivillige organisasjonen Smidig (tidligere Smidigkonferansen). 

Smidig utvikling i bibliotek inngår i en serie digitale frokostseminarer Biblioteksentralen arrangerer i 2021.

Som utviklingspartner og tjenesteutvikler er det å finne fram til gode metoder og utvikle i tråd med kommunenes strategier og bibliotekenes oppdrag og verdier viktig for oss i Biblioteksentralen. Dette er bakgrunnen for at vi inviterer til frokostseminarer om strategi, innovasjon og metoder i bibliotek våren og høsten 2021.

Kommende arrangementer