Grønne digitale tjenester i bibliotek

Netlife - Evind Skogen
Eivind Skogen. Foto: Netlife

På nett

Frokostwebinar med Eivind Skogen i Netlife om hvordan vi som formidlere og utviklere i bibliotek kan bidra til grønnere tjenester og mindre digital forurensing.

Hvor ofte tenker vi over at bildene vi legger inn i tjenestene våre har et CO2-avtrykk, at nettsider vi egentlig ikke har bruk for lenger fråtser i energi, eller at internett i dag står for like mye utslipp som flytrafikken?

Grønn bærekraft og grønne tjenester er en stadig viktigere del av bibliotekenes strategier. Men når vi jobber med bærekraft, glemmer vi da den digitale forurensingen? Hvilke tiltak og mål kan vi sette oss i bibliotek for å bruke mindre energi og bidra til mindre utslipp samtidig som de digitale tjenestene våre er like gode og brukervennlige?

Det er tema på høstens første frokostseminar fra Biblioteksentralen om strategi, innovasjon og metoder i bibliotek.

Om Foredragsholder

Eivind Skogen jobber med strategi og innhold i Netlife, som er et selskap som utvikler digitale tjenester. De har vunnet en rekke priser og har lenge satt brukerne i sentrum. Nå er det også klodens tur! På frokostseminaret vil Eivind forklare hvorfor det er viktig å sette mål også for den digitale forurensingen. Heldigvis er det mye hver enkelt av oss bidra med. Les også Lag grønnere digitale tjenester på Netlife-bloggen

Frokostseminaret om grønne digitale tjenester i bibliotek inngår i en serie digitale frokostseminarer Biblioteksentralen arrangerer i 2021.

Som utviklingspartner og tjenesteutvikler er det å finne fram til gode metoder og utvikle i tråd med kommunenes strategier og bibliotekenes oppdrag og verdier viktig for oss i Biblioteksentralen. Dette er bakgrunnen for at vi inviterer til frokostseminarer om strategi, innovasjon og metoder i bibliotek våren og høsten 2021.

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.