Bibliotekenes logo
Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

FiksFerdig bøker med tjenestedesign

Bilder av deltakere i frokostseminar om FiksFerdig
Inger Nygård, Jeanett Aas Andersen, Mette Langeland og Katrine Ø. Svela.
Nå kan bibliotek få alle bøker ferdig merket med strekkode, RFID-brikke og ryggmerking. Bli med på digitalt frokostseminar og hør mer om hvordan bibliotekene ble involvert i utviklingen av produktet FiksFerdig.

Webinaret varer en time.

Merking av bøker består av mange manuelle oppgaver og krever mye tid som kunne vært brukt på formidling og arrangement. Spørsmålet Biblioteksentralen fikk fra mange bibliotek, var derfor: «Kunne vi lage et produkt slik at bibliotekene kunne motta bøkene ferdig merket?» 

For å utvikle en standardløsning som tok vare på det faglige arbeidet til bibliotekene lokalt, ble svaret vårt å involvere bibliotekene tett i produktutviklingen og bruke metodikk fra blant annet tjenestedesign for å sikre at bibliotekenes behov ble satt i sentrum.  

Nå som Fiksferdig er lansert, inviterer vi til digitalt frokostseminar om tankene bak produktet og hvordan bibliotekene ble involvert i utviklingen. 

Program 

Del 1

Hvordan ble FiksFerdig utviklet med tett bibliotekinvolvering og tjenestedesign? 

Ved Inger Nygård (produkteier i Biblioteksentralen) og Katrine Ø. Svela (tjenestedesigner i Biblioteksentralen) 

Del 2

Hvordan var det å delta som samarbeidsbibliotek i pilotperioden, og hvordan er det å bruke FiksFerdig i dag? 

Samtale med Mette Langeland, leder for samlingsutvikling ved Stavanger bibliotek (Sølvberget) og Jeanett Aas Andersen, biblioteksjef ved Siljan bibliotek. Sølvberget og Siljan var to av flere samarbeidsbibliotek i utviklingen av produktet. 

Kommende arrangementer