Design thinking i bibliotek

Illustrasjon: Håvard Legreid

På nett

Håvard Legreid

Design thinking har de siste årene blitt et buzzword også i bibliotek. Vi har sett hele løvskoger av post-it lapper, hørt om tverrfaglige teams og følt på et nær irriterende fokus på medvirkning.

Men hva er det egentlig? Hva driver de med? Og må vi holde på med dette?

Håvard Legreid fra Bergen Offentlige Bibliotek er design thinking coach og vil gi både et innblikk i og overblikk på metodikken og tankesettet.

Det blir praktiske eksempler, spekulasjon og åpent for debatt.

Frokostseminaret om design thinking inngår i en serie digitale frokostseminarer Biblioteksentralen arrangerer vår og forsommer 2021.

Som utviklingspartner og tjenesteutvikler er det å finne fram til gode metoder og utvikle i tråd med kommunenes strategier og bibliotekenes oppdrag og verdier viktig for oss i Biblioteksentralen. Dette er bakgrunnen for at vi inviterer til frokostseminarer om strategi, innovasjon og metoder i bibliotek våren og forsommeren 2020.

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.