Vi trenger pilot- og samarbeidsbibliotek

Gjennom å teste tjenestene i «den virkelige verden» kan biblioteket fange opp mangler, beskrive nye behov og være en viktig sparrings- og samtalepartner for design av nye funksjoner.
Utvikler Daniel og produkteier Inger vil gjerne bli kjent med flere bibliotek som vil teste Biblioteksentralens nye tjenester. Foto: Nikolaj Blegvad

Meld gjerne interesse for å bli pilot- og samarbeidsbibliotek med Biblioteksentralen ved å fylle ut dette skjema:

Skjema for pilot- og samarbeidsbibliotek

I denne omgang gjelder det særlig testingen av

Om Biblioteksentralen

Biblioteksentralen er eid av landets kommuner og fylkeskommuner og har levert bøker, kompetanse og tjenester til alle landets folkebibliotek siden 1952. Vi er et ideelt samvirkeforetak, der all fortjeneste går tilbake til utvikling av tjenester og produkter.

Biblioteksentralens formål er å støtte bibliotekenes samfunnsoppdrag, også i en mobil og digital tid. Vi er en samarbeidspartner i utviklingen av de tjenestene bibliotekene trenger for å fremme lesing og gjøre kunnskap og kultur tilgjengelig for flere.

Det kan dreie seg om nettsider, apper og innholdstjenester som hjelper barn og voksne med å oppdage bibliotekets mangfoldige tilbud ut ifra sine premisser og ferdigheter. Eller det kan handle om tjenester til ansatte som forenkler bibliotekenes arbeid med samlingspleie, formidling og deling.

Biblioteksentralen er også bibliotekenes bokhandel for papirbøker og digitale bøker. Vi arbeider for gode vilkår for bibliotekene, vi har spesialisert oss på skreddersydde innkjøpsløsninger for bibliotek og har et effektivt apparat for levering av bøker og medier.

Se mer om Biblioteksentralen på bibsent.no

3 om litteraturformidling og Forrigebok

I høst og vinter har Biblioteksentralen presentert lesersørvis-verktøyet Forrigebok på fagseminarer i regi av fylkesbibliotek. Vi har spurt tre av deltakerne om hva som gjør dem nysgjerrige på verktøyet og hvordan de bruker det i sin egen litteraturformidling.

Bøker og lesing – Biblioteksentralens tall for 2022

Hva forteller våre tall om bokinnkjøp, litteraturformidling og lesing i Norge?
Hvilke bøker solgte vi mest av i fjor, hva lå på utlånstoppen i BookBites, hvilke emner går igjen i katalogiseringen vår og hvilke appelltermer topper bruken i Forrigebok?