Kulturfondstitler 2021 mars
Tre av titlene som er påmeldt i 2021. Foto: Nikolaj Blegvad

Sjekk listen over de første kulturfondbøkene i 2021

Kulturrådet har nå offentliggjort hvilke titler som er påmeldt innkjøpsordningen Norsk skjønnlitteratur innen årets første frist for påmeldinger fra forlagene. Samtidig fjerner Kulturrådet forlagskategori 1 og 2 og innfører i stedet en automatisk og selektiv ordning.

Titlene for barn og voksne er lagt inn i Biblioteksentralens nettsider om kulturfondbøker

Her finner du også informasjon om bøkene er sendt til bibliotekene og dato for levering. Dette gjelder både for papirbøker og e-bøker på ordningen. For papirbøkene kan du også se en oversikt over innholdet i de ulike fysiske utsendelsene (puljer).

Endringer i ordningen

Kulturrådet har fra 2021 gjort endringer i innkjøpsordningen. Forlagskategori 1 og 2 går ut. I stedet innføres en automatisk og en selektiv ordning.

• Automatisk ordning: Bøker i den automatiske ordningen har påmeldingsfrister fem ganger i året og vil bli sendt til bibliotekene så snart påmeldingen er offentliggjort av Kulturrådet og bøkene er publisert og mottatt Biblioteksentralen fra forlagene.
  • Selektiv ordning: Bøker i den selektive ordningen har frist for påmelding to ganger i året. Bøkene på selektiv ordning sendes ikke ut før de er vedtatt innkjøpt av Kulturrådet.

Merk at bøker på automatisk ordning senere kan bli trukket fra ordningen (eller på dagligspråk nullet). Bibliotekene får beholde papirbøker som allerede er sendt ut. Tilgangen til tittelen som e-bok vil opphøre.

Les mer på Kulturrådets sider

Kulturfondbanner på bibsent.no og bsebok.no

Når Kulturrådet har offentliggjort påmeldte titler, blir bøkene merket med et kulturfondbanner i nettbutikkene på bibsent.no (papirbøker) og bsebok.no (e-bøker).

Selv om Biblioteksentralen kan anta at bøkene kommer på innkjøpsordningen på et tidligere tidspunkt, eller forlaget tror det, er feilmarginen for stor og derfor legges banneret først på når titlene offisielt er påmeldt. Bøkene kan heller ikke sendes til bibliotekene før listene fra Kulturrådet er klare.

Del dette innlegget

lærer og elever med ipad

Bestillingsfrister læremidler 2021

Mai nærmer seg med stormskritt, og det er straks klart for en ny hovedbestillingsperiode hos BS Undervisning. Vi ønsker derfor å minne om våre bestillingsfrister for levering av læremidler i forbindelse med sommerferien.