Illustrasjon_Kuben_vgs_NETT-9
Foto: Nikolaj Blegvad

Se hit, videregående skoler

Nå har vi åpnet for Feide-innlogging for videregående skoler i leseappen BookBites.

Etter avtaler med fylkesbibliotekene rulles det nå ut med Feide-innlogging i BookBites for videregående skoler. I Agder og Nordland er det allerede gjennomført, og i løpet av de første ukene i 2021 kommer flere av de andre fylkene på.

Sjekk her hvilke fylker som bruker BookBites til å låne ut e-bøker og e-lydbøker

I mange av fylkene er de videregående skolene en del av rammeavtalen som fylkene har med Biblioteksentralen når det gjelder utlån i appen. Elevene på de videregående skolene kan med andre ord låne fra fylkets felles samling av e-bøker og e-lydbøker i BookBites. Denne samlingen brukes også av alle kommunene i fylket.

Oppdatering 7. januar: I tillegg til Agder og Nordland, kan elever i videregående skoler i Møre og Romsdal, Innlandet og Vestfold og Telemark nå logge inn i med Feide.

Oppdatering 15. januar: Nå kan også elever i videregående skoler i Trøndelag logge på med Feide-innlogging.

Les også: Digital lesefest ‒ året 2020 i BookBites

Mulig med ekstra innkjøp

De videregående skolene kan lage egne formidlingshyller i appen og tilpasse formidlingen skolehverdagen. Videregående skoler som ønsker å kjøpe inn ekstra bøker til sin skole, har også mulighet til det i innkjøps- og administrasjonsløsningen BS e-bok. Dette krever egen avtale med Biblioteksentralen og at skolen eller skolebiblioteket etablerer en brukerkonto. Ta kontakt med kundesenteret til Biblioteksentralen.

Bøker den enkelte skole kjøper inn til seg, vil bare kunne brukes av elever og lærere på denne skolen. Disse kommer da i tillegg til fellessamlingen. Tilleggsinnkjøp er trolig mest aktuelt når skolen trenger å kjøpe samme bok til en hel klasse eller en større gruppe.

Klassesett i videregående skoler?

Vi har dessverre ikke mulighet til å selge klassesett, men foreslår et alternativ. Skolen kan kjøpe inn det antall lisenser (bøker) av en ny tittel som de trenger for å dekke behovet. Hvis det er snakk om en e-bok, inneholder en lisens ofte ti klipp. Tre lisenser av samme bok vil da si tretti lån eller klipp. En e-lydboklisens består gjerne av seks klipp. Det kan selvfølgelig skje at en elev i en annen klasse på skolen snapper opp boka, men vi tror faren er begrenset.

Eldre e-bøker ligger ofte som klikk. Det vil si at skolen legger inn et klikkbudsjett som belastes når en tittel/ett klikk lånes. Ofte ligger det ikke noen begrensning på antall elever som kan låne boka samtidig for disse titlene.

I BS e-bok finner du opplysninger under hver lisens/bok om hvor mange klipp/lån den inneholder og om klippene kan lånes ut samtidig. Det siste er viktig å huske å sjekke!

Feide-innlogging motiverer

Det har vært et stort ønske med Feide-innlogging i de videregående skolene. Mange skolebibliotekarer har gitt tilbakemeldinger om at det er avgjørende for å få elevelene til å låne digitale bøker. Feide-innlogging gjør det rett og slett enklere å motivere til lesing!

Markedsføringsmateriell

Vi har laget en kort animasjonsfilm som viser hvordan du logger inn i BookBites med Feide og en plakat som kan henges opp i for eksempel skolebiblioteket.

Du finner begge deler her på siden med markedsføringsmateriell til BookBites

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Les også

lærer og elever med ipad

Bestillingsfrister læremidler 2021

Mai nærmer seg med stormskritt, og det er straks klart for en ny hovedbestillingsperiode hos BS Undervisning. Vi ønsker derfor å minne om våre bestillingsfrister for levering av læremidler i forbindelse med sommerferien.