Lesesirkel P2-lytternes romanpris
Fjorårets jury av P2-lytternes romanpris samlet med programleder Hans Olav Brenner (t.h.). Foto: NRK

P2-lytternes romanpris søker lesesirkler. Vil ditt bibliotek være med?

De siste årene har mange lesesirkler på bibliotek rundt om i Norge diskutert flere av de nominerte bøkene. Nå håper radioprogrammet at prisen kan engasjere også i denne underlige vinteren 2020/21.

Vinneren av P2-lytternes romanpris kåres siste uken i februar. Da har utvalgte P2-lyttere diskutert seg fram til hvilken norsk roman som var den aller beste fra 2020.

Jurymedlemmene skal lese seks romaner som er valgt ut av P2s litteraturmedarbeidere. Deretter møtes juryen ansikt til ansikt for å velge vinner.

De seks romanene offentliggjøres 4. desember. Da kan også lesesirkelen (eller lesesirklene) på biblioteket ditt velge ut noen av de nominerte bøkene. Hvilke bøker får dere mest lyst til å lese? Hvor mange kan dere rekke i løpet av 10‒12 uker? Og vil juryen på radioen ha de samme diskusjonene dere har hatt?

På radioen sendes lyttersamtalene siste uken i februar 2021. Programleder er Hans Olav Brenner.

Bli med!

Meld gjerne fra om lesesirkelen på ditt bibliotek vil være med. Kanskje den er digital? Tilbakemelding og eventuelle spørsmål kan sendes til: romanprisen@nrk.no

Del dette innlegget

Tegneserieromaner på norsk

Mange av vårens beste nye tegneserieromaner er norske, ifølge Aud Kristine Johnsen i Biblioteksentralen, som her skriver om tre favoritter så langt i 2021.