Michelet Facebookevent
Foto: Gyldendal forlag

Informasjon fra Gyldendal forlag rundt omdiskutert bok

Gyldendal og forfatteren Marte Michelet har avdekket feil i boka «Hva visste hjemmefronten?». Tittelen trekkes likevel ikke fra markedet. En ny, selvstendig utgave av boka utgis til høsten.

Forlaget skriver på sine hjemmesider at dokumentasjonen og funnene i «Hva visste hjemmefronten?» er så omfattende at utgivelsen i sin nåværende form vil være tilgjengelig for offentligheten til tross for avdekkede feil.

Gyldendal arbeider med en gjennomgang av boka. Resultatet vil legges fram i sin helhet når gjennomgangen er fullført. Sammen med Marte Michelet planlegger også forlaget en ny utgave av boka. Den nye utgaven vil bli en selvstendig utgivelse av den opprinnelige og vil inkorporere debatten som har fulgt siden «Hva visste hjemmefronten?» ble utgitt første gang i 2018. Den nye utgaven er planlagt utgitt høsten 2021.

Les hele redegjørelsen på forlagets hjemmesider.

Se også en sammenfatning av redegjørelsen som PDF. Den kan legges i boka på biblioteket og er også sendt til bokhandlere.

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Les også

lærer og elever med ipad

Bestillingsfrister læremidler 2021

Mai nærmer seg med stormskritt, og det er straks klart for en ny hovedbestillingsperiode hos BS Undervisning. Vi ønsker derfor å minne om våre bestillingsfrister for levering av læremidler i forbindelse med sommerferien.