Bibliotekenes Hus

Søk
Close this search box.

Tegneserier og jul i Bibliotekenes Hus

Julebilde som illustrasjon til arrangementet
Foto: Shutterstock.com
Vi inviterer bibliotekarer i skole og folkebibliotek til julestemning i Bibliotekenes Hus. I år har vi fokus på tegneserier og tegneserieromaner. Arrangementet er gratis, men husk å melde deg på!

Tradisjonen tro holder vi åpent hus en dag før jul. Vi lover inspirasjon, deilig lunsj, hygge og papirbøker på salg i skjønn forening. Velkommen!

Merk deg at deler av arrangementet kan oppleves digitalt. Dette er også gratis, men også her må du huske å melde deg på. Pass på at du melder deg på riktig arrangement:)

Program

Registrering med lune juleboller og varm gløgg fra 08.30.

09.00–09.45: Tonje Tornes fra Egmont presenterer tegneserier og tegneserieromaner, med seg har hun også forfatter Helge Lee

Pause på 15 min.

10.00–10.45: Heidi Sofie Andresen fra Strand forlag presenter tegneserier og tegneserieromaner

Pause på 15 min.

11.00–11.30: Lasse Bjørnar Andersen fra Serotonin Games holder foredrag om Manga-sjangeren

11.30–12.00: Aud Johnsen i Biblioteksentralen presenterer sine tegneseriefavoritter for barn og unge

En deilig lunsj med preg av jul serveres fra 12.00.

12.4515.00: Boksalg i biblioteket

Gjør et kupp:) Ta gjerne med nett eller sekk. Det er også mulig å bestille frakt til skolen eller biblioteket. Betaling må skje via vipps eller faktura.

Under hele arrangementet har vi en stand på plass om Forrigebok

Forrigebok.no er et digitalt verktøy for å jobbe med lesersørvis og registrering av appellfaktorer knyttet til bøker i norske folke- og skolebibliotek. Verktøyet utvikles av Biblioteksentralen som snart lanserer et vokabular for å knytte appellfaktorer til illustrasjoner i bøker. Da blir det enklere (og morsommere) å legge inn tegneserier, tegneserieromaner og illustrerte fortellinger.

Les også om tegneserieromaner: En sjanger i sterk vekst (artikkelen er fra 2018)

Digital deltakelse er også mulig

Det er ikke alle som har mulighet til å komme til oss. En god løsning kan da være å se arrangementet digitalt. Det gjelder for delen mellom klokka 09.00 og 12.00.

Alle som melder seg på det digitale arrangementet, vil få møtelenke tilsendt umiddelbart etter påmelding. Opptaket sendes også på e-post etter at arrangementet er ferdig. Opptaket vil være tilgjengelig i om lag en måned.

Kommende arrangementer