Tegneserier og jul i Bibliotekenes Hus

Julebilde som illustrasjon til arrangementet
Foto: Shutterstock.com
Vi inviterer bibliotekarer i skole og folkebibliotek til julestemning i Bibliotekenes Hus. I år har vi fokus på tegneserier og tegneserieromaner. Arrangementet er gratis, men husk å melde deg på!

Tradisjonen tro holder vi åpent hus en dag før jul. Vi lover inspirasjon, deilig lunsj, hygge og papirbøker på salg i skjønn forening. Velkommen!

Merk deg at deler av arrangementet kan oppleves digitalt. Dette er også gratis, men også her må du huske å melde deg på. Pass på at du melder deg på riktig arrangement:)

Registrering med lune juleboller og varm gløgg fra 08.30.

09.00–09.45: Tonje Tornes fra Egmont presenterer tegneserier og tegneserieromaner, med seg har hun også forfatter Helge Lee

Pause på 15 min.

10.00–10.45: Heidi Sofie Andresen fra Strand forlag presenter tegneserier og tegneserieromaner

Pause på 15 min.

11.00–11.30: Lasse Bjørnar Andersen fra Serotonin Games holder foredrag om Manga-sjangeren

11.30–12.00: Aud Johnsen i Biblioteksentralen presenterer sine tegneseriefavoritter for barn og unge

En deilig lunsj med preg av jul serveres fra 12.00.

12.4515.00: Boksalg i biblioteket

Gjør et kupp:) Ta gjerne med nett eller sekk. Det er også mulig å bestille frakt til skolen eller biblioteket. Betaling må skje via vipps eller faktura.

Under hele arrangementet har vi en stand på plass om Forrigebok

Forrigebok.no er et digitalt verktøy for å jobbe med lesersørvis og registrering av appellfaktorer knyttet til bøker i norske folke- og skolebibliotek. Verktøyet utvikles av Biblioteksentralen som snart lanserer et vokabular for å knytte appellfaktorer til illustrasjoner i bøker. Da blir det enklere (og morsommere) å legge inn tegneserier, tegneserieromaner og illustrerte fortellinger.

Les også om tegneserieromaner: En sjanger i sterk vekst (artikkelen er fra 2018)

Digital deltakelse er også mulig

Det er ikke alle som har mulighet til å komme til oss. En god løsning kan da være å se arrangementet digitalt. Det gjelder for delen mellom klokka 09.00 og 12.00.

Alle som melder seg på det digitale arrangementet, vil få møtelenke tilsendt umiddelbart etter påmelding. Opptaket sendes også på e-post etter at arrangementet er ferdig. Opptaket vil være tilgjengelig i om lag en måned.

Andre kommende arrangementer

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.