Nye funksjoner i forrigebok.no

Bilde av Claus Johannesen og Charlotte Frognes som forteller om forrigebok.no
Claus Johannesen og Charlotte Frognes Zazinow fra Biblioteksentralen. Foto: Nikolaj Blegvad

På nett

Lær om de nye appelltermene knyttet til barnebøker og illustrasjoner i formidlingsverktøyet forrigebok.no. Det digitale arrangementet varer i 45 minutter og er gratis, men husk å melde deg på.

Alle bibliotekansatte kan legge inn bøker i Forrigebok.no og utforske readalikes og leseopplevelser ved hjelp av appellfaktorer og lesersørvis. Nå er det også mye enklere og mer inspirerende å legge inn bøker for barn og illustrerte bøker i verktøyet. Bli med!

• Velkommen:)
  • Charlotte Frognes Zazinow gir bakgrunn for og guider i de nye appelltermene for barnebøker
  • Claus Johannesen viser den nye appellfaktoren illustrasjoner
  • Daniel Winsvold forteller om kommende funksjonalitet og muligheter i Forrigebok
  • Spørsmål fra chaten og nytt i 2023

Seminaret krever ingen forberedelser, men se gjerne denne videoen på 3,46 minutter om registrering i forrigebok.no

Sagt om Forrigebok.no

«Helt fantastisk bra er forrigebok.no! Håper nettsiden markedsføres og oppfordres til bruk på det sterkeste til landets bibliotek! Da blir det blant annet så mye lettere å finne readalikes. Alle kanaler må til.»

Kommentar på Lesersørvis-gruppa på Facebook (lukket gruppe)

«Tanken på hva vi får i retur er svimlende og fabelaktig! Det aller beste er at vi vil slippe å komme til kort ved å bruke lignende tjenester fra andre land. Når titler utgitt i Norge mangler, har det begrenset verdi for oss. (…) Nå vil vi kunne slippe denne frustrasjonen med å se hva andre har og ønske oss det samme. Det beste er at vi får dette verktøyet til slutt.»

Anette Prøis Fearnley på bibliotekeneshus.no

Andre kommende arrangementer

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.