Kom i gang med innkjøp av e-bøker og lydbøker

På nett

Kurset er nå lukket for påmelding. Møtelenke er sendt til alle påmeldte.

Kurset er en innføring i innkjøp av digitale bøker i bsebok.no for ansatte i bibliotek.

Dette lærer du på kurset:

• Hva er en pakkelisens? Bør biblioteket mitt ha et eget klikkbudsjett? Vi gir deg en grunnleggende innføring i lisens- og utlånsmodeller for e-medier.
  • Hvordan komme i gang med innkjøp av e-bøker og e-lydbøker.
  • Innkjøp i praksis: Funksjonalitet i nettbutikken bsebok.no og gode tips.
  • Litt om forholdet mellom fylkets eller konsortiets samling og en eventuell lokal samling.

Dette trenger du:

E-bøker og e-lydbøker kjøpes i nettbutikken bsebok.no. Det er derfor en fordel om deltakerne på kurset har en bruker på bsebok.no. Hvis du ikke har tilgang allerede, ta gjerne kontakt med kundeservice@bibsent.no

Kurset krever ikke forhåndskunnskaper.

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.