Bibliotekenes Hus

Framtidas bibliotekrom

11 studenter fra KHIO fikk i oppdrag å utvikle bibliotekideer for Halden Bibliotek. Her er studentene samlet på besøk i Bibliotekenes Hus. Foto: Bibliotekenes Hus
Hvordan designer neste generasjons interiørarkitekter morgendagens bibliotek? Kom på miniseminar i Bibliotekenes Hus 19. november.

Høsten 2018 fikk elleve studenter i interiørarkitektur og møbeldesign ved Kunsthøgskolen i Oslo i  oppgave å designe hvert sitt bibliotekkonsept for Halden bibliotek. Fire av prosjektene presenteres under miniseminaret.

Du vil høre om bikuber og Narnia, gran og betong, om biblioteket som idé og om støy og stillhet. Men aller mest vil du høre historier om hvordan disse unge studentene ser på biblioteket som et sted å være.

Les mer om prosjektet på Kunsthøgskolen hjemmesider

Seminaret er gratis og er et samarbeid mellom Bibliotekenes Hus, Kunsthøgskolen i Oslo, Halden bibliotek og Østfold fylkesbibliotek.  Husk å melde deg på! (Lenke øverst i saken).

Program

09.00–09.30: Vi byr på kaffe, te og croissanter

09.30–09.35: Velkommen og praktisk info ved Kjartan Vevle

09.35–10.00: Bakgrunnen for prosjektet ved Hedvig Grønlund Moen, fagleder ved Halden bibliotek, og Vigdis Ruud, 1.amanuensis  ved Kunsthøgskolen i Oslo.

10.00–11.30: Presentasjon av 4 av de 11 bibliotekkonseptene ved studentene selv.

Kommende arrangementer