Formidling i BookBites: hvordan lage bokhyller

Foto: Nikolaj Blegvad

På nett

Velkommen til digitalt kurs i å bygge fristende formidlingshyller i leseappen BookBites den 24. juni. Kurset varer i 1 time og kursholder er Ane Drabløs Pettersen.

Påmelding til dette kurset er nå lukket.

I BookBites har du mulighet til å bygge bokhyller og på denne måten lage formidling som hjelper leserne med å oppdage nye bøker og forfattere. Kurset er en grunnleggende innføring som passer for ansatte i bibliotek som skal i gang med å formidle i BookBites.

Dette lærer du på kurset:

• Hva er formidling i BookBites, og hvorfor er det viktig?
  • Hvordan lager jeg bokhyller til lånerne i min kommune?
  • Hva kjennetegner en god formidlingshylle?
  • Inspirasjon og ideer fra andre bibliotek.

Dette trenger du:

Bokhyllene i BookBites lages i administrasjonsverktøyet bsebok.no. Det er derfor en fordel om du har bruker på bsebok.no. Hvis du ikke har tilgang allerede, ta gjerne kontakt med kundeservice@bibsent.no

Gjør deg gjerne kjent med appen

Kurset krever ingen forhåndskunnskaper. Vi anbefaler likevel at du gjør deg litt kjent med BookBites-appen og bokhyllene på forsiden på forhånd.

Les også: Digital lesefest

Sjekk også ut dette kurset: Kom i gang med innkjøp av e-bøker og lydbøker

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.