Bibliotekenes Hus

Søk
Close this search box.

Foredrag om formidlingsdata og appellfaktorer under Bibliotekmøtet 2022

Foto av Elise Conradi som skal fortelle om formidlingsdata og appellfaktorer under Bibliotekmøtet 2022
Elise Conradi. Foto: Kristin Lande
Kom til sal Jernbanetorget B klokka 15.30 den 23. mars og hør Elise Conradi fortelle om formidlingsdata, formidlingsbrønn og appellfaktorer.

Arbeidet med å beskrive bøker slutter ikke når boka er ferdigkatalogisert. Tvert imot er det nå det starter i bibliotekene! Hvordan kan vi bedre samle, dele og gjenbruke bibliotekarenes formidlingsarbeid? Målet er en formidlingsbrønn hvor data, for eksempel appellfaktorer, skal kunne brukes inn i nye eller eksisterende tjenester.

Snart braker det løs på The Hub i Oslo. Over 400 bibliotekarer og andre møtes for å la seg inspirere av hverandre og dele erfaringer under Bibliotekmøtet 2022. Elise Conradi, sjef for metadata i Biblioteksentralen, skal snakke om

  • formidlingsdata, hva er det?
  • formidlingsbrønnen
  • registreringsskjema for appellfaktorer

Det er ingen påmelding, men du må være deltaker på Bibliotekmøtet 2022

Kommer du ikke på bibliotekmøtet?

Les artikkel om formidlingsdata og -brønn

Les om prosjektet vårt rundt appellfaktorer

Om Biblioteksentralen

Biblioteksentralen er eid av landets kommuner og fylkeskommuner og har levert bøker, kompetanse og tjenester til alle landets folkebibliotek siden 1952. Vi er et ideelt samvirkeforetak, der all fortjeneste går tilbake til utvikling av tjenester og produkter.

Biblioteksentralens formål er å støtte bibliotekenes samfunnsoppdrag, også i en mobil og digital tid. Vi er en samarbeidspartner i utviklingen av de tjenestene bibliotekene trenger for å fremme lesing og gjøre kunnskap og kultur tilgjengelig for flere.

Det kan dreie seg om nettsider, apper og innholdstjenester som hjelper barn og voksne med å oppdage bibliotekets mangfoldige tilbud ut ifra sine premisser og ferdigheter. Eller det kan handle om tjenester til ansatte som forenkler bibliotekenes arbeid med samlingspleie, formidling og deling.

Biblioteksentralen er også bibliotekenes bokhandel for papirbøker og digitale bøker. Vi arbeider for gode vilkår for bibliotekene, vi har spesialisert oss på skreddersydde innkjøpsløsninger for bibliotek og har et effektivt apparat for levering av bøker og medier.

Se også bibsent.no

Kommende arrangementer