Bibliotekenes Hus

Søk
Close this search box.

En guide til registrering av appellfaktorer  

Utsnitt av registreringsskjemaet for appellfaktorer
Målet er å registrere 1500 bøker med appellfaktorer i løpet av sommeren. Blir du med?

Seminaret varer i 45 minutter og arrangeres digitalt. Det er gratis å delta, men husk å melde deg på. 

Mange norske bibliotek bruker lesersørvis og appellfaktorer for å gi lånerne gode leseforslag og styrke litteraturformidlingen. Biblioteksentralen har derfor utviklet et åpent og gratis skjema for innsamling og deling av appellfaktorer knyttet til bøker i norske bibliotek.

Vi er sikre på at dette skjemaet vil fungere best om bibliotek i hele landet beskriver bøker med appellfaktorer. Skjemaet lanseres til høsten, men alle som jobber i bibliotek, kan få forhåndstilgang allerede nå.

Den 9. juni inviterer vi på en rundtur i skjemaet, slik at du kan bli bedre kjent med det. Målet er at det skal være enkelt og inspirerende og ikke minst GØY å bruke det. I dag ligger det rundt 700 bøker registrert. Vi håper du vil være med og doble antallet til 1500 registreringer innen 1. august.  

På seminaret om appellfaktorer vil du  

  • høre om appellfaktorer og bakgrunnen for skjemaet vårt 
  • bli godt kjent med skjemaet og se hvor enkelt og inspirerende det er å legge appellfaktorer på bøker
  • få tilgang til å registrere i skjemaet 

Vi bruker plattformen Demio til å arrangere seminaret. Du trenger ikke å laste ned noe på forhånd. Når du melder deg på, får du automatisk en møtelenke.  

Se også frokostseminaret vårt om lesersørvis og appellfaktorer fra desember 2021, der vi fortalte om det pågående arbeidet og skjemaet som var på vei. Nå er det her:) 

Kommende arrangementer