Bli bedre kjent med Hublet

Far og sønn bruker Hublet-brett sammen. Foto: Hublet Oy

På nett

Hublet er en utlånsautomat for nettbrett. Løsningen er utviklet i Finland og brukes i dag av en rekke bibliotek også i Norge. Torsdag 28. oktober inviterer Biblioteksentralen på Hublet-webinar der du kan bli bedre kjent med løsningen.

Seminaret passer for alle i bibliotek, både for ansatte som kjenner og bruker Hublet, og for bibliotek som bare er nysgjerrige og trenger en innføring.

På seminaret vil du høre om:

• bruksområder for nettbrettene
  • administrasjon av nettbrett og automat
  • fordeler med Hublet for bibliotekets brukere
  • en helt ny versjon av utlånsløsningen

Foredragsholder er Tommy Vanhapiha fra Hublet. Vert fra Biblioteksentralen er Eirik Bøhn Hagen. Seminaret arrangeres på plattformen Teams, og språk er svensk og norsk.

Det er gratis å delta, men husk å melde deg på:)

Les om Hublet på Biblioteksentralens hjemmesider: bibsent.no/bibliotekprodukter/hublet

Andre kommende arrangementer

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.