Bli bedre kjent med BookBites

BookBites er Norges mest brukte folkebibliotektjeneste for å formidle, låne, lese og lytte til digitale bøker. Appen brukes av bibliotek i 332 kommuner. Foto: Nikolaj Blegvad

På nett

Kurset er en innføring i utlånsappen BookBites for deg som jobber i et folke- eller skolebibliotek. Målet er at du skal kunne det grunnleggende, slik at du kan svare på spørsmål fra lånerne.

Dette lærer du på kurset

• Hvordan komme i gang med BookBites?
  • Gjennomgang av funksjoner som innlogging, søk, lån og innlevering.
  • Nye funksjonalitet fra våren 2022.
  • Vanlige spørsmål fra lånere.

Dette trenger du

Det kan være lurt at du selv har opprettet en BookBites-bruker i forkant av webinaret, slik at du kan følge med i appen underveis. Kurset krever ikke forhåndskunnskaper.

Kursholder er Ane Drabløs Pettersen fra Biblioteksentralen.

Velkommen!

PS. Har du ikke mulighet til å delta? Meld deg på likevel, så vil du få tilsendt lenke med opptak av kurset.

Andre kommende arrangementer

Slik kommer du til Bibliotekenes Hus

Alf Bjerckes vei 20 i Oslo

Fra Oslo S tar det 6 minutter med tog til Alna stasjon, som ligger omlag 8–10 minutters gange fra Bibliotekenes Hus.

Se video som viser vei fra Alna stasjon til oss.

Hvis man kjører T-bane mot sentrum, gå av på Risløkka T-banestasjon og gå rett inn på gangvei retning fra sentrum.

Kjører man ut av sentrum, gå under T-banebrua inn på gangvei på den andre siden og fortsett ut av sentrum.

Gå gangveien ca 200 meter til du kommer til Brobekkveien.

Gå da over gangfeltet og til høyre nedover Brobekkveien.

Når du har passert brua over Østre Aker vei følger du første gang-/sykkelvei ned til venstre mot Østre Aker vei.

Når man kommer ned til hovedveien ser man vårt nye arbeidssted som ligger inntil Østre Aker vei.

Buss nr. 67 til Vollebekk stoppested og 2 min å gå til Biblioteksentralen.

FB3 stoppested Vollebekk.

(Fra sentrum) Når du kommer kjørende fra sentrum ta Økernveien til Østre Aker vei. Følg Østre Akervei og ta avkjøring mot Brobekkveien i Bjerke.

Du skal gjennom 3 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Brobekkveien.
2. rundkjøring: Ta andre avkjøring.
3. rundkjøring: Ta tredje avkjøring ut på Alf Bjerckes vei.
Kjør forbi Hafslund og ta til venstre like etter Industri Fokus (rød mursteinbygning) og kjør helt til enden til du ser Bibliotekenes Hus.

(Fra nord) Fra E6, følg skilting til Alnabru/ulven. Du skal gjennom 4 rundkjøringer:

1. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Persveien.
2. rundkjøring: Kjør rett frem.
3. rundkjøring: Ta andre avkjøring ut på Brobekkveien.
4. rundkjøring: Ta første avkjøring ut på Alf Bjerkes vei.

Vi har noen parkeringsmuligheter på siden av bygget.